Italiaanse Dames Hoeden

De Italiaanse dameshoed van Gittha.nl importeren wij rechtstreeks uit Italië. Daar wordt speciaal voor Gittha.nl dit model hoed gemaakt. De hoed is gemaakt van 100% wol en is van zeer hoogwaardige kwaliteit. De dameshoed is in maar liefst 15 kleuren beschikbaar. De hoed heeft een moderne en klassieke uitstraling. Hierdoor is de hoed mooi te combineren bij een moderne en hippe stijl of juist een klassieke outfit.

De dameshoed wordt met de hand vervaardigd op traditionele Italiaanse wijze.

Liefde en ambacht voor het product is terug te vinden in de kwaliteit en perfecte pasvorm. Het productieproces vind plaats op een verantwoorde wijze, waarbij de juiste arbeidsomstandigheden gehanteerd worden voor een eerlijk product.

Doordat de dameshoed gemaakt is van 100% wol bezit het een aantal unieke eigenschappen. Wol is namelijk van nature water en vuil afstotend doordat het lanoline (wolvet) bevat. Lanoline zorgt er voor dat water en vuil niet in de vezel trekt. Ook regenwater wordt vrijwel niet opgenomen, de druppels rollen namelijk van de hoed af.

Een wollen dameshoed kan zowel in de zomer als winter gedragen worden. Het dragen van wol zorgt ervoor dat het lichaam de eigen temperatuur beter behoudt. Op deze manier beschermt wol tegen warmte én kou. Je lichaam koelt dus minder af als de omgeving koud is en verhit minder wanneer de omgeving warm is. Hierdoor houdt wol je warm in de winter en is het koel in de zomer.

De maat van onze dameshoed kan eenvoudig worden bepaalt door de omtrek van het hoofd op te meten. Dit doe je door met een meetlint geheel de schedel te omtrekken. De beste plaats om dit te doen is 2,5 cm boven de wenkbrauwen. Het aantal centimeters geeft aan in welke maatcategorie je valt. De hoed leveren wij in de volgende vier maten. Small: 55-56 cm, Medium: 57-58 cm, Large: 59-60, Extra Large: 61